Veiligheid en Duurzaamheid
Ixxit is eigenwijs en eigenzinnig. Maar als het op veiligheid en duurzaamheid aankomt, gelden er wetten en regels die we minutieus volgen. We hebben er daarom alles gedaan om ervoor te zorgen dat kinderen veilig, verantwoord en lekker kunnen zitten. Zo zijn de kinderstoelen van ixxit;

  • Getest volgens  de meest recente en relevante veiligheidsvoorschriften, en gecertificeerd volgens de Europese Norm:  14988:2015. Dat betekent dat alle kinderstoelen van ixxit onder normale omstandigheden hele veilige stoelen zijn om in te zitten en te gebruiken.

  • Gefabriceerd uit FSC gecertificeerde housoorten. Dat betekent dat het hout waaruit de kinderstoelen van ixxit zijn gefabriceerd, afkomstig zijn uit bossen die duurzaam worden beheerd.

  • Gefabriceerd uit formaldehyde-arm watervast MDF. Dat betekent dat het hout waaruit de de kinderstoelen van ixxit zijn gefabriceerd geen irritatie aan de ogen en luchtwegen veroorzaken.

  • Afgewerkt met lakken, prints en olie die geen schade kunnen veroorzaken aan de gezondheid. Zo voldoen de lakken aan de EN 71-3 norm en is de gebruikte cocosolie ter bescherming van het onderstel een 100% natuurproduct.

  • Gefabriceerd uit ftalaat-vrij polypropyleen (PP). Dit betekent dat de heupriem, valbeveiliging en het 5-punts veiligheidstuigje geen weekmakers bevatten die schade aan de gezondheid kunnen veroorzaken.