Make a Wish

Ieder kind wil kind zijn. Ook kinderen met een levensbedreigende ziekte. Make-A-Wish Nederland vervult ieder jaar ruim 500 liefste wensen van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Make-A-Wish Nederland haalt deze kinderen uit de zorgen en laat ze door het vervullen van hun liefste wens weer kind zijn in plaats van patiënt. Dit geeft deze kinderen maar ook het hele gezin kracht en energie voor de toekomst.

CliniClowns

Kinderen moeten onder alle omstandigheden kunnen spelen, ook als ze ziek of gehandicapt zijn. Jaarlijks spelen we met meer dan 90.000 zieke en gehandicapte kinderen om zo hun kwaliteit van leven te bevorderen. CliniClowns zetten kinderen in hun kracht en geven ze zelfvertrouwen. Ingrijpende gebeurtenissen en negatieve emoties, zoals frustratie, boosheid en verdriet, kunnen hierdoor beter worden geuit en verwerkt. En zo ontstaat er weer ruimte voor emotionele ontwikkeling.

Het Vergeten Kind

Niet Thuis Kunnen Opgroeien. Dat wil Geen enkel kind. In Nederland slapen duizenden baby’s, peuters, kleuters en tieners niet in hun eigen bed. Het zijn vergeten kinderen tussen de 0 en 18 jaar die zijn mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht. Ons doel is pas bereikt als ook de vergeten kinderen een normaal leven kunnen leiden in een zorgeloze, veilige en vrolijke leefomgeving met activiteiten en ontwikkelingsmogelijkheden die passen bij hun leeftijd.

Orange Babies

Orange Babies helpt zwangere vrouwen met hiv en baby’s in Afrika. Zij worden namelijk het hardst getroffen door de AIDS-epidemie, maar ontvangen de minste hulp. We willen voorkomen dat een zwangere vrouw het hiv-virus doorgeeft aan haar baby en helpen mensen die (indirect) slachtoffer zijn van hiv en aids. Orange Babies ondersteunt 20 projecten in Zuid-Afrika, Namibië en Zambia.